Ons cursusaanbod

 

 • Wij zijn het helejaar actief!
 • We helpen mee denken bij de Aanschaf van een hond.
 • We geven iedere donderdag avond de online pup theorieles liefst al voordat de pup bij u in huis is!
 • De puppycursus start wekelijks al voor puppy’s vanaf 8 weken oud.
 • De live online video praktijklessen geven we het gehele jaar rond!
 • De basiscursus.
 • De vervolg cursus 1.
 • De vervolgcursus 2.
 • De speurcursus loopt het hele jaar en wordt door de deelnemers als hobby met hun hond gezien.


Tijdens alle gehoorzaamheidslessen van pup tot volwassen hond, helpen wij u doormiddel van theorie-, praktijk- en video-lessen. Hoe meer kennis u als eigenaar heeft, hoe beter u de hond kunt sturen zoals u het wenst!

 

Puppy-cursus

Elke week gaan we van start met de eerste  puples. Voordat de hond bij u in huis is kunt u deze les al volgen! Een theoriels over de belangrijkste leergevoelige periodes van uw pup. Helpen nadenken en een plan maken over de eerste nachten, de benche training, alleen leren blijven enz enz.

De praktijklessen kunnen direct van start gaan als uw pup in huis is. Voor puppen vanf 7 weken tot 16 weken.

Alle puppyonderwerpen die u tegen het lijf loopt worden behandeld en op al uw vragen krijgt u een helder antwoord. U kunt ons door de weeks altijd bellen voor overleg en advies!

Tijdens de praktijktraining leren we u hoe u thuis uw hondje kunt begeleiden en helpen opgroeien tot een” Chakka.”. We kunnen u helpen uw pup gewenst gedrag aan te leren zoals:

 • Meelopen aan de lijn zonder te trekken.
 • Niet opspringen.
 • Zitten en wachten.
 • Liggen en blijven.
 • Hier komen.
 • Loslaten van speeltjes.
 • Individuele opdrachten die voor u belangrijk zijn!

Ook behendigheid, coördinatie en balans oefeningen komen in de pup cursus aan bod.

 Live-online Praktijk video les

Deze lessen, geven we het helejaar door, ook vanaf uw vakantie adres! U hoeft alleen maar een internet verbinding te hebben.

Met behulp van de mobiele telefoon, op een voor u geschikt tijdstip, kijken we bij u thuis mee en helpen u met de praktijkbegeleiding. Beter kan niet!

Dit zijn privélessen, daardoor geheel af te stemmen op uw wensen en thuis situatie.

Deze zeldzaam effectieve lessen, zijn hypermodern en daarom willen we u graag de kans geven hieraan te proefen met een proefles.

 

 

Basiscursus

De basiscursus sluit naadloos aan op de puppylessen en is voor mensen die meer willen leren over het gedrag en het leervermogen van hun dierenvriend!

Deze opleiding start 4 keer per jaar. Uw hond dient minimaal 14 weken oud te zijn om het leertempo vol te kunnen houden. Deze lessen zijn op zaterdag of op zondag.

Tijdens de praktijklessen maken we video-opnames en deze worden dezelfde dag bekeken en geanalyseerd. Daarin wordt alles besproken wat u kunt gebruiken om van uw hond nog meer vriend te maken! Video zien wij als een ideaal hulpmiddel om goed inzicht te krijgen in het gedrag van uw hond.


Natuurlijk zijn daar ook al uw vragen meer dan welkom en wanneer u dat buiten de lessen om wilt doen kunt u ons bereiken op ons mobiele nummer: 06-20307782.

De opdrachten die wij u helpen aan te leren zijn de basis van de opvoeding maar altijd aangepast aan het niveau en de mogelijkheden van u en uw hond!

 

Vervolg 1

De vervolg 1 sluit qua niveau en kennis aan op de basiscursus. In deze opleiding van 6 lessen, worden de puntjes op de i gezet. De nieuwe opdrachten worden natuurlijk weer op een makkelijke en speelse manier aangeleerd:

 • Los volgen.
 • Afstandstekens.
 • Hier komen uit spel met andere honden enz..

 

De honden kunnen nu langer geconcentreerd trainen omdat ze nu minstens zes maanden oud zijn en uzelf heeft de kennis vergaard om uw hond ideaal te begeleiden.

Om de praktijk nog meer na te bootsen, gaan wij ook een les de woonwijk in.

Na deze opleiding bent u klaar om alle andere opleidingen bij Chakka, of ergens anders, te volgen!

 

Vervolg 2

De vervolg 2 is bedoeld om het niveau van baas en hond naar een vooraf misschien wel onmogelijk gehouden hoogte te brengen in opnieuw 6  lessen. Onder andere door de opdrachten “terug plaats” en “vooruit sturen”. Alle opdrachten die eerder geleerd zijn gaan dan zonder lijn en op grotere afstanden. Dit vraagt wel meer training thuis, want deze opdrachten zijn in het “normale” leven minder voorkomend. Dat maakt ze wel extra leuk en uitdagend om dit te beheersen. Stelt u zich eens voor dat u op een verjaardags-feestje uw hond terug naar zijn plaats stuurt wanneer hij even naar de lekkere worst sluipt…

De hele avond heeft u praat over de kunsten die u heeft aangeleerd en uw vriend kan daardoor vaak bij u zijn i.p.v. thuis blijven wanneer u op visite gaat.

Kortom een aanrader voor iedere liefhebber!

 

 

 

 

Speuren

Als laatste wil ik u met groot plezier uitnodigen om de speurlessen met ons te komen bekijken! De neus van een onze honden is fenomenaal! Stelt u zich eens voor dat iemand uit uw directe omgeving een half uur gaat wandelen en alleen zijn of haar pet achterlaat. Vervolgens laat u uw hond ruiken aan deze pet en hij trekt u mee over een weiland, door de struiken, om bomen heen, over slootjes, over de straat en zomaar een huis binnen…. en daar zit de “gevluchte persoon”! Waanzinnig dat onze niet geselecteerde of speciaal gefokte honden dat kunnen! Het is letterlijk en figuurlijk eindeloos want de opleiding start wanneer er plaats is en stopt pas wanneer u er geen zin meer heeft. Dat blijkt wel uit de ervaring die enkele tientallen liefhebbers van onze opsporingsactiviteiten hebben. De meeste “combinaties” hebben er al jaren ervaring mee! Het hele jaar door (m.u.v. de vakanties) speuren wij op allerlei verschillende plaatsen zoals Reeuwijkse plassen, Strijkviertel, Soestduinen, bos in Hollandserading, of spannend in de woonwijk bij school.

Zeer afwisselend, enerverend, actief, heerlijk om te doen en bovenal passend bij uw hond zijn natuur! Zoeken, zoeken en nog eens zoeken! Het geen wat bijna elke hond elke uitlaatbeurt al lang doet, alleen nu speurt hij naar een spoor die u aangeeft i.p.v. een konijn, een kat of een buurhond! Op zijn minst de moeite waard om te overwegen wanneer u genoeg opvoeding met uw “Chakka” heeft gevolgd. In ieder geval veel plezier met uw hondenvriend!